ГоловнаСуспільствоПодії

Двох колишніх добробатівців запідозрили в жорстокому вбивстві

Двох колишніх добробатівців запідозрили в жорстокому вбивстві
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція затримала двох колишніх добробатівців за підозрою у вбивстві 34-річного жителя Хмельницької області Вадима Тимофєєва. Його тіло із зв'язаними руками і ногами знайшли 25 вересня у водоймі в Коростишевському районі Житомирської області.

"Це 29-річні чоловіки, колишні бійці добровольчого батальйону, один - з Житомира, інший - житель Одеської області. Обидва раніше судимі. Також один з них є підозрюваним у скоєнні розбійного нападу в Одеса. У червні поточного року під тиском громадськості і при втручанні народних обранців суд прийняв рішення про зміну йому запобіжного заходу з утримання під вартою на не пов'язану з позбавленням волі. Зараз же ми маємо обґрунтовані відомості про причетність парубка не тільки до резонансного вбивства в Житомирській області, а й до інших тяжких злочинів, які були вчинені ним протягом цих кількох місяців", - повідомив начальник поліції Житомирської області В'ячеслав Печененко 26 жовтня.

Тимофєєв зник 21 вересня після того, як поїхав у Миколаївську область купити автомобіль.

За версією слідства, в Миколаєві він підібрав двох попутників. Під час зупинки на заправці за допомогою сильнодіючого медичного препарату вони нейтралізували водія і, поки він був без свідомості, втопили в кар'єрі в околицях Коростишева.

Після цього вони продали автомобіль.

25 жовтня чоловіків затримали за підозрою у вбивстві (п.п.6 і 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу).

Їм може загрожувати довічне позбавлення волі.

Видання "Країна" з посиланням на свої джерела пише, що одного затриманого звуть Олександр Плотіцин, іншого - Віктор Співак. Саме Плотіцина звільнив одеський суд при втручанні народного депутата Юрія Тимошенка.  Плотіцин підозрюється в гучному збройному нальоті на автосалон в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram