ГоловнаСуспільствоЖиття

На станції метро Києва "Почайна" змонтували її назву

Інформацію про перейменування внесли в усю необхідну документацію і ресурси.

На станції метро Києва "Почайна" змонтували її назву
Фото: Пресс-служба КП "Киевский метрополитен"

На станції Київського метрополітену "Почайна" змонтували її назву.

Про це повідомила прес-служба метрополітену в Фейсбуці.

"На шляховій стіні "Почайни" змонтовано назву станції. Повністю роботи зі встановлення букв, а, відповідно, завершення процесу перейменування, буде проведено найближчими днями", - йдеться в повідомленні.

У КП нагадали, що рішення про зміну назви станції "Петрівка" на "Почайну", а також Куренівсько-Червоноармійської лінії метро на Оболонсько-Теремківська Київрада прийняла в лютому цього року. Після цього підприємству доручили провести необхідні роботи.

"Отже, було передруковано всі карти, що розміщуються у вагонах поїздів, як лінійні, так і великі, замінено назву в навігації на кожній станції і пересадочних вузлах, інформацію внесли в усю необхідну документацію і ресурси тощо", - наголошено в повідомленні.

Фото: facebook.com/kyivmetro

Фото: facebook.com/kyivmetro

За майже 58 років роботи в столичній підземці було перейменовано 14 станцій. Одна з них, нинішній "Майдан Незалежності", змінювала назву двічі.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку. Законом про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного режимів забороняється публічне використання символіки таких режимів, встановлюється обов'язок перейменування населених пунктів, об'єктів топоніміки, організацій і торгових марок.

Назва станції метро "Петрівка" пов'язана з прізвищем радянського партійного діяча Григорія Петровського і теж підлягала зміні. У лютому минулого року Комісія з питань найменувань при мерії Києва схвалила перейменування станції метро "Петрівка" в "Почайну". Річка Почайна розділяла Поділ і Оболонь. У водах цієї річки за князя Володимира були хрещені кияни. Почайна багаторазово згадується в стародавніх літописах.

У лютому 2018 року станція офіційно стала "Почайною", але назва залишалася колишньою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram