ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кримського диверсанта" Штиблікова етапували з Омська до Сімферополя

Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

"Кримського диверсанта" Штиблікова етапували з Омська до Сімферополя
Дмитрий Штыбликов
Фото: facebook.com/crimeahrg

Засудженого російським судом в окупованому Севастополі фігуранта "справи українських диверсантів" Дмитра Штиблікова етапували з колонії №6 російського міста Омська в Сімферополь.

Про це розповів експерт Центру глобалістики "Стратегія ХХ", в минулому керівник інформаційних програм Центру НОМОС у Севастополі Павло Лакійчук, передає "Крим.Реалії".

"За нашими даними, Штиблікова етапували з Омська до Сімферополя. Родичам поки що конкретно не говорять", - сказав він.

На сайті ФСВП РФ в Омській області поки що немає інформації про етапування Штиблікова.

Нагадаємо, 24 жовтня Штиблікова етапували з омської колонії в невідомому напрямку.

9 листопада 2016 року ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи". Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій заарештований - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

ФСБ звинуватила затриманих у підготовці диверсій на території півострова. У травні 2017 року фігурант Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Незалежних адвокатів до нього не допустили. Пізніше підконтрольний Кремлю Севастопольський міськсуд засудив Штиблікова до п'яти років ув'язнення. Його етапували в колонію №6 російського міста Омськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram