ГоловнаСуспільствоПодії

​Рідня намагалася перевезти через кордон з Росії труп жінки, видаючи її за живу

Жінку хотіли поховати в Запорізькій області.

​Рідня намагалася перевезти через кордон з Росії труп жінки, видаючи її за живу
Фото: dp.ru

У Харківській області у пункті пропуску "Гоптівка" увечері у вівторок, 23 жовтня, рідня намагалася перемістити через кордон з Росії труп жінки, видаючи її за живу.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Близько 17:30 в пункт пропуску Гоптівка на Харківщині на в'їзд в Україну прибув автомобіль Форд російської реєстрації під керуванням громадянина РФ. Як пасажир в автомобілі перебував громадянин України, син водія. Під час огляду транспортного засобу на задньому сидінні правоохоронці виявили труп жінки, яка була посаджена і пристебнута ременем безпеки як жива людина", - написав він у facebook.

Згідно з повідомленням, вже після виявлення трупа водій, який виявився чоловіком померлої жінки, надав прикордонникам свідоцтво про смерть від 22 жовтня, видане компетентними органами РФ.

За словами затриманих, вони намагалися перемістити на територію України труп своєї родички під виглядом пасажирки з метою поховання в Запорізькій області.

Російські правоохоронці, які несуть службу у сусідньому з Гоптівкою пункті пропуску "Нехотєєвка", своєю чергою, не побачили в переміщенні трупа у такий спосіб нічого дивного, і після всіх контрольних операцій випустили транспортний засіб з території РФ.

"Зараз тривають слідчі дії, надіслано повідомлення у Нацполіцію про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 115 КК "Умисне вбивство", - повідомляють у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, у вересні прикордонники ПП "Гоптівка" затримали жінку з 49 "айфонами" під спідницею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram