ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція завершила розслідування бунту "Торнадо" в Лук'янівському СІЗО

Вісьмом підозрюваним висунули офіційні звинувачення.

Поліція завершила розслідування бунту "Торнадо" в Лук'янівському СІЗО
Фото: стоп-кадр видео

Печерський відділ поліції Києва завершив розслідування справи про масові заворушення, що їх влаштували колишні бійці спецроти МВС "Торнадо" в Київському слідчому ізоляторі.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

22 жовтня прокурор повідомив вісьмом підозрюваним і їхнім захисникам про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів кримінального провадження.

Чотирьох осіб, у тому числі колишнього командира підрозділу Руслана Онищенка, підозрюють за ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади), ч. 4 ст. 345 (погрози правоохоронцям), ст. 348 (посягання на життя правоохоронців), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ст. 14, ст. 393 (підготовка до втечі) Кримінального кодексу.

Ще чотирьом "торнадівцям" закидають ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади), ст. 14, ч. 2 ст. 393 (підготовка до втечі) Кримінального кодексу.

Також завершено розслідування стосовно трьох співробітників державної установи "Київський слідчий ізолятор". Їх звинуватять у пособництві за ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади), ч. 4 ст. 345 (погрози правоохоронцям) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 9 серпня в Лук'янівському СІЗО "торнадівці" влаштували заворушення через проведення обшуку і забарикадувалися в камері. Обшук проводили у зв'язку з отриманням інформації про вимагання грошей у інших ув'язнених.

Спецназівцям довелося штурмувати камеру. В результаті частину "торнадівців" вивезли в інші слідчі ізолятори на території Київської області, а ще кілька були поміщені в карцер Лук'янівського СІЗО. Під час заворушень постраждав співробітник СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram