ГоловнаСуспільствоПодії

Двох співробітників поліції Києва затримали за хабар $50 тисяч

Ще одного шукають.

У понеділок, 22 жовтня, в Києві затримали двох співробітників поліції за підозрою в отриманні хабара в розмірі 50 тисяч доларів.

Про це повідомила військова прокуратура Центрального регіону України.

Затримані - співробітники слідчого відділу Подільського управління поліції. За версією слідства, на одержання хабара їх підбив оперуповноважений Управління протидії наркозлочинності, капітан поліції М.

Встановлено, що в Подільському управлінні поліції розслідують кримінальну справу за ст. 311 Кримінального кодексу (незаконне розповсюдження прекурсорів). Капітан поліції вимагав гроші від фігуранта цього провадження за те, щоб не реєструвати додатковий епізод за ст. 306 Кримінального кодексу (використання коштів від незаконного обігу наркотиків) і не брати його під варту.

Відзначають, що "організатор" залучив до своєї діяльності ще двох офіцерів поліції, які входили до складу групи слідчих і мали повноваження на прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні.

22 жовтня ці два офіцери отримали від посередника всю суму неправомірної вигоди і їх затримали на місці злочину.

Капітан, якого вважають організатором злочинної групи, перебуває в розшуку.

Стосовно всіх фігурантів цієї справи готується підозра в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram