ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано другого учасника нальоту на ювелірний магазин у Києві, під час якого загинув охоронець (оновлено)

Поліція вважає, що саме він стріляв з автомата.

У понеділок, 22 жовтня, затримали другого нальотника на магазин "Ювелірна карта" в Києві.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, йому повідомили про підозру за ч.4 ст.187 (розбій) та ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Фото: Поліція Києва

"[Раніше] поліцейські в Одесі затримали одного з фігурантів. Оперативники разом зі слідчими продовжували працювати над збором доказової бази і встановили особу ще одного нападника, який безпосередньо під час скоєння злочину стріляв з автомата. Отримавши дозвіл суду, співробітники КОРД столичної поліції затримали його. Фігурант - громадянин Російської Федерації, 1984 року народження, раніше в поле зору поліцейських він не потрапляв", - заявив начальник київської поліції Андрій Крищенко.

За його словами, на місці злочину були знайдені сліди крові, які збіглися з біологічними зразками, відібраними в підозрюваних.

Третій нальотник - теж громадянин Росії - відразу після нападу на магазин виїхав у РФ. Україна має намір оголосити його в міжнародний розшук.

Оновлення. Увечері 22 жовтня Шевченківський суд Києва заарештував підозрюваного на 60 днів без права внесення застави.

На суді перебував народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який хотів взяти Сайнароєва на поруки, але отримав відмову.

Нагадаємо, 12 серпня близько 20:00 у Києві сталося збройне пограбування магазину "Ювелірна карта" на вулиці Щербаківського (колишня Щербакова). Троє людей у масках забігли в приміщення, кілька разів вистрілили в охоронця, забрали ювелірні прикраси і втекли в автомобілі Peugeot.

Охоронець помер від поранень.

Автомобіль пізніше знайшли на території гаражного кооперативу на вулиці Нечуя-Левицького в іншому районі Києва. Грабіжники підпалили його, щоб замести сліди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram