ГоловнаСуспільствоЖиття

Гірники "Лисичанськвугілля" другу добу страйкують під землею через борг за зарплатою

Борг становить 170 млн гривень.

Гірники "Лисичанськвугілля" другу добу страйкують під землею через борг за зарплатою
Фото: Mykhailo Volynets\Facebook

Гірники шахти імені Капустіна держпідприємства "Лисичанськвугілля" в Луганській області продовжують страйкувати під землею другу добу. Вчора на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники. Про це "Громадському радіо" розповів голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Під землею залишаються всі, хто залишився вчора. Профспілки організували їм сьогодні харчування і воду. А так вони майже добу були без їжі", - сказав Волинець.

За його словами, серед іншого, шахтарі вимагають погашення заборгованості з виплати зарплат, яка на сьогодні становить близько 170 млн гривень.

Також шахтарі вимагають відставки гендиректора "Лисичанськвугілля" Валентина Кисельова, який, за їхніми словами, кілька тижнів не з'являвся на роботі, а підприємством наразі керує некомпетентна людина.

Страйкувати вчора залишилися гірники першої і другої змін, працівників третьої зміни в шахту не пустила адміністрація підприємства.

Пізніше Волинець написав на своїй сторінці у Facebook, що акції протесту проходять також на шахтах Донецької області - "Капітальна", "Котляревського" (ДП "Мирноградвугілля"), "1/3 Новогродівська" (ДП "Селидіввугілля"). Вимога всіх шахтарів одна: погасити заборгованість з виплати зарплати.

Нагадаємо, в серпні Кабмін спрямував 100 млн гривень на зарплати шахтарів. Раніше в уряді заявили, що із 33 державних шахт, що розташовані поза зоною операції Об'єднаних сил, тільки 4 є прибутковими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram