ГоловнаСуспільствоПодії

РосЗМІ опублікували, а потім видалили відео теракту в Керчі (оновлено)

На кадрах було видно, як Росляков стріляє у всіх, хто трапляється йому на шляху.

РосЗМІ опублікували, а потім видалили відео теракту в Керчі (оновлено)
скриншот

Російський телеканал "Вести.Крым" оприлюднив відеозапис з камер спостереження в коледжі у Керчі, зроблений у момент нападу 17 жовтня.

На початку запису видно, як 18-річний студент Владислав Росляков, який влаштував бійню, одягнений у білу майку з написом "Ненависть", чорні штани, куртку і берци, підходить до будівлі із сумкою та рюкзаком.

Він заходить в коледж через задні двері, які ніяк не охороняються і де немає рамок металошукачів.

Молода людина проходить поверхами, з кимось вітається, знову спускається вниз і чекає. Коли починається зміна і учні виходять з аудиторій, відбувається вибух, а сам Росляков піднімається нагору.

Вибуховою хвилею вибиває вікна і двері, уламки розлітаються на велику відстань. Діти в паніці вибігають на вулицю. Комусь складно самостійно пересуватися через отримані поранення.

На наступних кадрах видно, як Росляков стріляє в людей, які трапляються йому на шляху.

Оновлення 15.00. Відео нападу на коледж в Керчі, зняте камерами спостереження, видалили з сайтів "Вести.ру" і "Вести.Крым", а також з YouTube-каналу "Вести.Крым". Про це пише Дождь.

На сайті "Вести.ру" опубліковано замітку про те, що у Владислава Рослякова, який напав на коледж, міг бути спільник - людина, з якою він вітається на відео. Раніше в цій замітці було гіперпосилання на ролик, проте згодом його видалили. Сторінка з опублікованим роликом видає помилку 404.

Відео також було опубліковано на YouTube-каналі "Вести.Крым" і було в повному випуску новин, який також виклали на YouTube. Обидва ролика видалили. На головній сторінці сайту "Вести.Крым" є матеріал з відео нападу, однак під час спробі перейти на нього відкривається сторінка з іншого заміткою.

Увага! На відео нижче зображено сцени жорстокості і насильства. 18+

Нагадаємо, 18-річний учень коледжу Владислав Росляков 17 жовтня влаштував вибух і відкрив стрілянину з рушниці в політеху в Керчі, після чого наклав на себе руки. Жертвами трагедії стала 21 людина, включаючи стрільця. 46 людей постраждали.

Слідчий комітет РФ розслідує справу за статтею про масове вбивство. Своєю чергою, українська прокуратура відкрила справу за статтею про теракт.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що за теракт в Керчі повинна відповідати Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram