ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція назвала основну версію вибуху в квартирі лідера С14 Мазура

Аброськін пообіцяв, що особу зловмисника встановлять найближчим часом.

Поліція назвала основну версію вибуху в квартирі лідера С14 Мазура
Фото: npu.gov.ua

Основною версією вибуху в квартирі координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура є його громадська діяльність.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції.

За словами першого заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна, для розслідування злочину створили посилену слідчо-оперативну групу, до якої увійшли досвідчені оперативники та слідчі.

"Члени групи розглядають дві версії скоєння злочину, основна з них - громадська діяльність сина потерпілого чоловіка (Мазура - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Аброськін зазначив, що правоохоронці зібрали достатню кількість доказів, яка "дозволяє йому стверджувати", що особу зловмисника встановлять найближчим часом.

Нагадаємо, що в ніч на 10 жовтня в квартиру координатора праворадикальної організації С14 Сергія Мазура кинули вибуховий пристрій. В результаті вибуху постраждав його батько. Поліція кваліфікувала вибух як замах на вбивство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва скасував цілодобовий арешт підозрюваного у справі про погром табору ромів у Києві Сергія Мазура, призначивши нічний домашній арешт. Суд скасував ухвалу суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт, частково задовольнивши апеляційну скаргу захисту, і застосував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram