ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

За тиждень на грип захворіло 153 тис. осіб, епідпорогу ще не досягнуто, - МОЗ

Щеплення від грипу зробила лише 421 людина

За тиждень на грип захворіло 153 тис. осіб, епідпорогу ще не досягнуто, - МОЗ
Фото: ntv.ru

За минулий тиждень в Україні захворіли на грип понад 153 тис. осіб, епідемічного порогу не досягнуто ні в одному з регіонів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Інтенсивний показник захворюваності на грип становить 362,8 на 100 000 населення, що на 30,1% менше від епідемічного порогу по Україні. Серед захворілих 70,1% - діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 14% і 6,3% відповідно", - сказано в повідомленні МОЗ.

Летальні випадки не зареєстровані.

В Україні відсутнє географічне поширення грипу та ГРВІ і є низька інтенсивність епідемічної активності, без перевищення епідемічних порогів.

У МОЗ відзначають малу кількість щеплень: за минулий тиждень від грипу прищепилася тільки 421 особа.

"Протягом найближчих тижнів в аптеки доправлять усі 350 тис. доз вакцини проти грипу. Тому українці зможуть придбати вакцину в аптеці власним коштом і зробити щеплення в закладі охорони здоров'я. Орієнтовна вартість вакцин становитиме від 250 до 350 грн", - сказано в повідомленні міністерства.

В Україні цього року будуть доступними дві вакцини проти грипу: вакцину "Ваксигрип Тетра" можна застосовувати для щеплення дітей від трьох років, а "Джис Флю" - від шести місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram