ГоловнаСуспільствоПодії

800 осіб евакуювали з потяга "Миколаїв - Київ" через п'яного пасажира

Вибухівки в його сумці не виявилося.

У четвер, 18 жовтня, з поїзда, який їхав з Миколаєва до Києва, довелось евакуювати близько 800 пасажирів. Причиною стало повідомлення одного з них про вибухівку в сумці, інформує прес-служба ГУНП в Миколаївській області.

До правоохоронців звернувся начальник поїзда і повідомив про пасажира з вибухівкою. Тому поїзд зупинили на одній зі станцій Миколаївській області та провели евакуацію пасажирів.

Фото: mk.npu.gov.uа

Поліцейські і вибухотехніки, які прибули на місце події, вибухівки у пасажира не знайшли. Зловмисником виявився 36-річний п'яний чоловік, його затримали.

Дії чоловіка підпадають під ознаки ст. 259 "Свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками", що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Раніше повідомлялося, що 18 жовтня в Херсоні невідомі замінували автомобіль, припаркований біля школи. Вибухівку деактивували і направили на експертизу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram