ГоловнаСуспільствоЖиття

Люстрований заступник начальника полтавської міліції влаштувався на роботу в Одеську ОДА

Олександр Острянин виграв конкурс на посаду заступника директора екологічного департаменту.

Люстрований заступник начальника полтавської міліції влаштувався на роботу в Одеську ОДА
Фото: dumskaya.net

Заступником директора департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної держадміністрації із серпня цього року працює людина, люстрована відповідно до Закону України "Про очищення влади".

Про це повідомляє "Думская".

За даними видання, йдеться про Олександра Острянина, який також є начальником управління охорони і раціонального використання природних ресурсів зазначеного департаменту.

26 січня 2015 року його звільнили з посади заступника начальника управління МВС України в Полтавській області, яку він займав з 2010 року.

Острянина внесли в реєстр осіб, щодо яких чинна заборона на займання посад в органах державної влади до 2024 року, але він успішно оскаржив своє звільнення в суді.

27 грудня 2017 року окружний адмінсуд Києва визнав наказ МВС про звільнення міліціонера незаконним і скасував його. Відомство оскаржило рішення у другій інстанції, але Київський апеляційний адмінсуд призупинив провадження до розгляду питання про люстрацію Конституційним Судом.

Тож люстраційні обмеження на Острянина не поширюються. У липні він виграв конкурс на посаду заступника директора екологічного департаменту Одеської ОДА і розпочав роботу.

Нагадаємо, в травні суд Одеси відновив на посаді прокурора, люстрованого 2015 року.

Верховна Рада з п'ятої спроби прийняла закон про люстрацію у вересні 2014 року. Він передбачає звільнення із займаних посад чиновників усіх рівнів, якщо вони скомпрометували себе, наприклад, участю в антимайданівських акціях, підтримували диктаторські закони, були членами Компартії СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram