ГоловнаСуспільствоЖиття

ВПС США не оприлюднять особистих даних загиблого пілота, поки не сповістять його сім'ю

Військовий належав до Каліфорнійської авіаційної національної гвардії.

ВПС США не оприлюднять особистих даних загиблого пілота, поки не сповістять його сім'ю
Фото: facebook/Бригада Тактичної Авіації

Військово-повітряні сили США повідомили, що військовий, який загинув у катастрофі літака Су-27 на навчаннях "Чисте небо-2018", належав до 144-го крила Каліфорнійської авіаційної національної гвардії. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Військовослужбовець США, який постраждав у катастрофі, був членом 144-го крила Каліфорнійської авіаційної національної гвардії, яка базується у Фресно, штат Каліфорнія. Пілот разом з українським колегою брав участь в одиночному ознайомчому польоті. Жоден інший літак не був задіяний в інциденті", - заявили в прес-службі.

Особисті дані військовослужбовці не будуть оприлюднені протягом 24 годин, поки родина не отримає повідомлення про його загибель.

"Це сумний день для Сполучених Штатів і України. Наші глибокі співчуття родині, друзям і колегам-льотчикам як американського, так і українського льотчика, які загинули в результаті інциденту", - заявив командувач Каліфорнійською нацгвардією і керівник навчань "Чисте небо" генерал-майор Клей Гаррісон.

Уряд Сполучених Штатів також розслідує причини аварії.

Нагадаємо, у вівторок військовий літак Су-27 упав у Вінницькій області. Обидва пілоти, один з яких - офіцер Повітряних сил Збройних Сил України, другий - військовослужбовець ВПС Національної гвардії США, загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram