ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали таджика за продаж пістолета

Іноземець був у розшуку за підозрою в причетності до ІДІЛ.

У Києві затримали таджика за продаж пістолета
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура Києва повідомила про підозру 26-річному громадянину Таджикистана, який налагодив на території столиці незаконний збут вогнепальної зброї.

Про це повідомила прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

Відзначається, що підозрюваний був затриманий під час однієї з оперативних закупівель, проведених співробітниками СБУ. За 5,5 тис. доларів США він продав пістолет марки "Beretta" іноземного виробництва без маркування та 19 боєприпасів.

"Надалі зазначений громадянин виїхав з Києва до Трускавця, де шукав можливість незаконно перетнути державний кордон", - йдеться в повідомленні.

15 жовтня його затримали співробітники прокуратури і СБУ. Як з'ясувалося, затриманий був на території України незаконно - раніше він був депортований з Туреччини в Молдову за підозрою в причетності до діяльності терористичної організації "Ісламська держава".

Також встановлено, що в Таджикистані він розшукується за вчинення злочинів, передбачених ст. 401-1 (незаконне залучення і участь громадян Республіки Таджикистан та осіб без громадянства в збройних підрозділах, збройних конфліктах або військових діях на території інших держав) і ч. 2 ст 179-2 (фінансування злочинів терористичного характеру) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в минулому році Туреччина вислала в Таджикистан екс-співробітника Міноборони Росії, що прилучився до ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram