ГоловнаСуспільствоВійна

Командувач ВМС ЗСУ впевнений, що Росія не наважиться на відкриту агресію з моря

"Це буде останній крок помираючої "імперії зла" РФ. Вони на таке не наважаться".

Командувач ВМС ЗСУ впевнений, що Росія не наважиться на відкриту агресію з моря
Фото: mil.gov.ua

Командувач Військово-Морськими силами Збройних Сил України Ігор Воронченко виключає ймовірність відкритої російської агресії з моря.

Про це він розповів в інтерв'ю "BBC Україна".

Воронченко зазначив, що така ймовірність розглядалася через нарощування російського флоту в Азовському морі.

"Ми передбачали різні варіанти розвитку подій, і найскладніший - загострення ситуації в Азовському і Чорному морях, аж до десантних операцій... Але впевнений, що відкрита агресія на морі - це буде останній крок помираючої "імперії зла" РФ. Вони на таке не наважаться. Однак щодня росіяни роблять якісь сюрпризи, нові методи брудних, непрямих дій. На п'ятому році війни ми вже навчені і пристосувалися до цього. Прогнозуємо, що буде далі", - сказав він.

Воронченко не виключає, що РФ продовжить спроби дестабілізувати ситуацію в причорноморських областях, щоб вплинути на певні верстви населення і переконати їх у тому, що українська влада не в змозі забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі.

"У найкоротші терміни росіяни змогли наростити катерно-корабельне угруповання в Азовському морі. Є інформація, що сюди перекинули кілька катерів з Каспійської флотилії... Але ми це очікували", - підкреслив командувач ВМС ЗСУ.

"Ми вживаємо певних заходів і будемо нарощувати сили, щоб на їх непрямі дії відповідати такими самими непрямими діями", - підкреслив Воронченко.

Нагадаємо, під час свого виступу на Генасамблеї ООН 26 вересня президент Петро Порошенко заявив, що після окупації Криму метою Кремля є окупація Азовського моря, і закликав до посилення санкцій проти РФ.

12 жовтня президент ввів у дію рішення РНБО про захист інтересів України в Азовському і Чорному морях, Керченській протоці, на півдні та сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram