ГоловнаСуспільствоЖиття

У Керчі школярів приймали в "козаки" і "загін друзів ФСБ"

Правозахисники зафіксували нові факти мілітаризації на окупованому півострові.

У Керчі школярів приймали в "козаки" і "загін друзів ФСБ"
Фото: crimeahrg.org

Російська Федерація продовжує в Криму пропаганду призову в армію-окупанта, що, відповідно до міжнародного гуманітарного права, є військовим злочином.

Про це повідомляють на сайті "Кримської правозахисної групи".

Правозахисники відзначають, що іноді це реалізується прямими методами - на площах міст розгортають мобільні пункти призову в російську армію. Але є також інший, не менш популярний спосіб - мілітаризація дітей. "Кримська правозахисна група" зафіксувала нові факти такої мілітаризації.

13 жовтня в Керчі школярі склали присягу військово-патріотичного клубу "Юний друг прикордонника". Членами клубу стали діти з Керчі, Щолкіного і Ленінського району.

Фото: crimeahrg.org

Фото: crimeahrg.org

14 жовтня в Керчі відбулося прийняття в кадети козачого військово-патріотичного клубу "Грифон".

19 жовтня в Сімферополі на "Алеї козацької слави" на території загальноосвітнього закладу "Школа-гімназія №10" відбудеться відкриття пам'ятника козакам, які воювали проти України на Донбасі та в Криму.

"Подібні дії російської влади і парамілітарних формувань в Криму допомагають розвитку в дітей культу війни і толерантності до насильства. Залучення українських дітей Криму в парамілітарні та силові структури окупаційної держави призводять до агресивного ставлення до держав і народів, які не підтримують ідеї «русского міра». Більше того, дітям нав'язують винятково «російську» ідентичність, розривають зв'язок з їхньою країною народження і громадянства - Україною. Використовуючи такі заходи, російська влада здійснює серед повнолітніх жителів Криму військову пропаганду, готуючи їх до служби в армії РФ, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права", - наголошують правозахисники.

Нагадаємо, на День міста в Джанкої діти показували мілітаристські сценки з убивствами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram