ГоловнаСуспільствоПодії

80 будівель поблизу Ічні визнали аварійними через вибухи на арсеналі

Місцева влада має намір провести відновлювальні роботи.

80 будівель поблизу Ічні визнали аварійними через вибухи на арсеналі
Фото: Макс Требухов

У зоні надзвичайної ситуації у Чернігівській області поблизу Ічні в результаті вибухів на військових складах за станом на 14 жовтня пошкодженими визнали понад 80 будівель у 10 населених пунктах. 

Про це повідомили в департаменті інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю Чернігівської ОДА, посилаючись на результати сьогоднішнього засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пише УНІАН.

"За результатами обстежень визначено пошкодженими 80 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 10 населених пунктах. Найбільше - у с. Августівка - 34, с. Дзюбівка - 24", - йдеться в повідомленні.

Місцева влада має намір провести відновлювальні роботи у пошкоджених будівлях. Відзначається, що для цього створили резерв будівельних матеріалів, також матеріали надходять з інших областей.

Сьогодні в Ічнянському районі залишаються відключеними від газопостачання 3737 абонентів у 8 населених пунктах (Ічня, села Гмирянка, Іржавець, Гужівка, Рожнівка, Крупичполе, Бурімка, Максимівка).

Тим часом у Міноборони повідомили, що станом на 12:00 14 жовтня на арсеналі ще спостерігаються поодинокі вибухи з низькою періодичністю і осередки тління. 

"Зараз на території арсеналу працює аеророзвідка, пожежні танки, пожежний поїзд, інженерна та спеціальна техніка Збройних Сил України, а також залучена спеціальна техніка підрозділів ДСНС. Авіація ДСНС скидає воду", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба поблизу Ічні сталися вибухи, які спричинили пожежу. У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад підірвали у чотирьох різних місцях.

З прилеглих територій евакуювали понад 12,5 тисячі осіб. Повітряний простір в радіусі 30 км закрили, призупинили рух залізничного та автомобільного транспорту. Від газопостачання відключили Ічню і ще 11 населених пунктів району.

У місті й найближчих населених пунктах почали операцію з розмінування території в радіусі 16 км від військового арсеналу. Уряд виділив 100 млн грн для подолання наслідків вибухів.

Зазначимо, площа території 6-го арсеналу Міноборони становить 682 га, в тому числі 402 га - технічна територія, на якій розташовані 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram