ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі Затоки перекрили трасу, протестуючи проти роздавання прибережної землі

Учасники заявили, що акція - безстрокова.

Жителі Затоки перекрили трасу, протестуючи проти роздавання прибережної землі
Фото: http://dumskaya.net

У курортному селищі Затока Одеської області місцеві жителі перекрили трасу Одеса - Білгород-Дністровський, протестуючи через рішення селищної ради про роздавання сотні земельних ділянок у прибережній зоні.

Як повідомляє "Думская", учасники акції заявили, що перекриття дороги - безстрокове.

"Наразі чекаємо секретаря селищної ради, але взагалі плануємо перекривати, поки вони не скасують це рішення", - заявили учасники протесту.

Трасу перекрили у самій Затоці, в районі станції "Сонячна". Протестувальники пропускають карети швидкої допомоги, автомобілі поліції, ДСНС і водіїв з дітьми до трьох років.

Напередодні учасники акції протесту мали намір перекрити рух поїздів на станції "Кароліно-Бугаз", але обмежилися мирним мітингом.

Нагадаємо, таємне засідання Затоцької селищної ради відбулося 11 жовтня, під час засідання було прийнято рішення про роздачу понад 100 земельних ділянок у прибережній зоні.

Поліція кваліфікувала справу за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

Мер Затоки Василь Звягінцев і раніше підозрювався у земельних махінаціях. 2016 року його звинувачували за ч.2 ст.364, ч.3 ст.382, ч.1 ст.366 КК України (зловживання службовим становищем та умисне перешкоджання виконанню постанови суду). Чиновника підозрюють у тому, що у вересні-грудні 2014 року він незаконно вивів з комунальної власності земельну ділянку біля моря площею понад 3 гектари, після чого передав землю в приватну власність, розділивши її між 66 особами.

Звягінцев став селищним головою в листопаді 2010 року, в 2015 році його переобрали на другий термін. До нього 20 років селищем керувала Надія Ярцева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram