ГоловнаСуспільствоПодії

Понад 230 людей отруїлися водопровідною водою в ОРДО протягом тижня

Серед них 104 учня військового ліцею Донецька.

Понад 230 людей отруїлися водопровідною водою в ОРДО протягом тижня

На окупованих територіях Донецької області протягом тижня (з 5 по 12 жовтня) понад 230 осіб отруїлися водопровідною водою. Місцеві жителі скаржилися на високу температуру, нудоту і розлад шлунку. Про це повідомиво представник омбудсмена на Донбасі Павло Лисянський на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, переважно серед отруєних - діти до 17 років. Також підтвердилася інформація, що водою отруїлися понад 104 учня військового ліцею Донецька.

"Батьки декількох учнів ліцею повідомили, що їм переконливо рекомендували лікуватися вдома і не звертатися до лікарні", - йдеться в повідомленні.

"Після розголосу у ЗМІ наслідків отруєння водою жителів Макіївки, окупаційна влада докладає максимум зусиль, щоб замовчати випадки гострої кишкової інфекції у ліцеї. Окупаційна адміністрація боїться масових заворушень", - підкреслив представник омбудсмена.

За його словами, скарги на якість водопровідної води надходили, зокрема, від жителів Докучаєвська. Вони кажуть, що вода має стійкий запах цвілі або дусту.

"З оприлюднених 11 жовтня у "ДНР" результатів аналізів водопровідної води очевидно, що є відхилення і за хімічними, і за мікробіологічними показниками, в тому числі і у ЗОШ №86 Макіївки. Але чи можна вірити цим результатам?! Щоб забезпечити право на доступ до безпечної питної води, необхідна незалежна експертиза водопровідної води у "ДНР" за сприяння міжнародних гуманітарних організацій", - повідомив Лисянський.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Макіївці сталося масове отруєння питною водою. Причиною отруєння 87 осіб стала дезінфекція води марганцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram