ГоловнаСуспільствоЖиття

На Софійській площі пройшов молебень за автокефалію (трансляція)

На площі зібралися кілька тисяч осіб.

На Софійській площі у Києві о 9:30 почався молебень подяки за Україну і автокефалію української церкви, ініційованої президентом України Петром Порошенко.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на площі зібралися кілька тисяч осіб. У поліції очікують, що участь у молебні візьмуть 25-30 тисяч осіб.

Охорону правопорядку в Києві, за попередніми даними поліції, забезпечуватимуть близько 6200 правоохоронців, з них - 3500 бійців Нацгвардії.

Черех проведення масових заходів у центральній частині столиці з 15 годин заборонено рух усіх видів транспорту на вул. Володимирській (на ділянці від вул. Льва Толстого до б-ра Тараса Шевченка), б-рі Тараса Шевченка (на ділянці від вул. Володимирської до Бессарабської площі), вул. Хрещатик (на ділянці від Бессарабської площі до Європейської площі), а також на Європейській площі.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату визнав недійсною анафему, накладену Росією на предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, що в Росії вважають передачею канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram