ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли населені пункти Чермалик і Широкине

Масштаби руйнувань оцінює українська сторона СЦКК.

Бойовики обстріляли населені пункти Чермалик і Широкине
Архивное фото
Фото: www.dn.npu.gov.ua

За минулу добу, 13 жовтня, у районі проведення Операції об'єднаних сил окупанти 26 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. З них 10 раз застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомили у штабі ООС.

"За минулу добу ворог здійснював обстріли наших позицій в районі населених пунктів Кримське, Вільне, Катеринівка, Степове, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине", - йдеться в повідомленні.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Новолуганське і Лебединське противник обстрілював із мінометів 120-го калібру, міномети калібру 82 мм застосовував по опорних пунктах біля Вільного, Троїцького, Світлодарська та Лебединського.

"Також вчора ввечері окупанти цинічно обстріляли з мінометів калібру 120 і 82 мм населені пункти Чермалик та Широкине на Маріупольському напрямку. Обстріли цих сіл здійснювалися з території окупованих населених пунктів Верхньошироківське і Саханка", - зазначено в повідомленні.

Наслідки і масштаби руйнувань поки оцінюються українською стороною СЦКК і Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

За даними розвідки, за минулу добу поранені четверо бойовиків російсько-окупаційних військ.

Від початку доби противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Гнутове і Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Нагадаємо, вчора український вертоліт Мі-24 збив безпілотник РФ над Лисичанськом

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram