ГоловнаСуспільствоПодії

На арсеналі біля Ічні вибухи поновилися (оновлено)

Біля двох сіл виникла пожежа лісового настилу.

На арсеналі біля Ічні вибухи поновилися (оновлено)
Фото: Макс Требухов

На арсеналі Міноборони в смт Дружба (Ічнянський район Чернігівської області) продовжують вибухати боєприпаси. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7 год 13 жовтня спостерігається зменшення інтенсивності детонації боєприпасів (1 вибух на годину). Загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що 12 жовтня авіація ДержНС здійснила 39 скидань води (186 тонн), всього з початку робіт - 85 скидань води (554 тонни).

Пожежно-рятувальні підрозділи організували заповнення водою пожежного водоймища на території арсеналу.

Крім того, рятувальники ліквідували дві пожежі лісового настилу на загальній площі 1,8 га біля с. Августівка та с. Лучківка (Ічнянський район).

У прес-службі також додали, що піротехнічні підрозділи ДержНС продовжують очищення 16-кілометрової зони, прилеглої до арсеналу.

Водночас у Міноборони інформують, що на території арсеналу працює аеророзвідка, пожежні танки, інженерна та спеціальна техніка ЗС України.

15 груп розмінування ЗС України продовжують працювати на технічній території арсеналу.

Оновлення 12.15. Станом на 10:00 13 жовтня на території 6 арсеналу Міноборони поблизу Ічні не спостерігається детонація боєприпасів. Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

"Протягом останньої години на території арсеналу зберігання боєприпасів детонація боєприпасів не спостерігається", - йдеться у повідомленні.

У ДержНС зазначають, що протягом дня 12 жовтня літаками Ан-32П та вертольотом Мі-8 ДСНС тривало гасіння окремих осередків пожежі.

Оновлення 16:20. На арсеналі в Ічні знову почали детонувати боєприпаси. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

"У період з 13 до 14 год 13 жовтня на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігалася детонація боєприпасів до 3 вибухів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли вчора, кількість вибухів на арсеналі під Ічнею скоротилася до трьох на годину.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня в районі міста Ічня вибухнули склади з боєприпасами. У 20-кілометровій зоні навколо складу було закрито повітряне сполучення. Також призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Жителів довколишніх населених пунктів евакуювали.

У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад було підірвано в чотирьох різних місцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram