ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський міст Патона уночі проти 15 жовтня повністю закриють для руху

Обмеження діятиме з опівночі до шостої ранку.

Київський міст Патона уночі проти 15 жовтня повністю закриють для руху
Фото: elektraua.livejournal.com

Комунальна корпорація "Київавтодор" попередила, що 15 жовтня з 00:00 до 06:00 рух мостом імені Патона буде повністю перекрито.

Про це йдеться в фейсбуці підприємства.

Перекриття руху пов'язано з виконанням ремонтних робіт з посилення поперечних балок опори №1.

У зв'язку з цим тролейбус №50 буде курсувати за скороченим маршрутом від вулиці Милославська до Дарницької площі, а нічний №91 розділять на дві частини: від вулиці Милославська до Дарницької площі і від Залізничного вокзалу до станції метро "Либідська".

Нагадаємо, в серпні Київська міська державна адміністрація анонсувала реконструкцію моста Патона спільно з Інститутом електрозварювання ім. Патона. Спорудження потребує капітального ремонту через незворотні процеси корозії в результаті тривалої експлуатації на металоконструкціях і металевих поперечних балках.

Міст Патона через Дніпро введено в експлуатацію в 1953 році і він був найбільшим в світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, включаючи і монтажні, виконані за допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами.

Реконструювали його тільки один раз - в 2004 році, коли з мосту демонтували трамвайні колії. З того часу ремонтні роботи відбувалися тільки на невеликих ділянках моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram