ГоловнаСуспільствоВійна

Найманець бойовиків здався українській поліції в Бахмуті

34-річний чоловік "працював" водієм взводу саперів у Горлівці.

Найманець бойовиків здався українській поліції в Бахмуті
Фото: Евгений Швец

Водій саперної групи бойовиків здався поліції в Бахмуті. Про це повідомив відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

34-річний житель Горлівки розповів правоохоронцям, що співпрацював із бойовиками з 2016 року. Він навчався кілька місяців, потім отримав автомат і екіпіровку і був призначений на "посаду" водія взводу саперів. Чоловік обслуговував бойову машину і доставляв бойовиків на передові позиції в околицях Горлівки. За його словами, військові "Урали" були доставлені на Донбас з Росії.

Сапери, з якими співпрацював українець, мінували лісосмуги і поля з зерном на передовій. За словами екс-найманця, в складі його підрозділу було близько десятка бойовиків, які служили з 2014 року, решта особового складу постійно змінювалася через "плинність".

 

Сам найманець теж покинув лави бойовиків і поїхав у РФ, де змінив декілька місць роботи, але потім вирішив почати нове життя на території, підконтрольній Україні. На цей момент він дає свідчення і співпрацює зі слідством. Поліцейські перевіряють діяльність колишнього бойовика в складі військ терористичної організації "ДНР".

Згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала в складі незаконних збройних формувань, яка добровільно вийшла з них і повідомила про це органи державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, сьогодні суд засудив до дев'яти років позбавлення волі колишнього інспектора відділу документування полку міліції "Беркут" Андрія Мірутенка за передачу бойовикам "ДНР" інформації про прибуття міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і президента Петра Порошенка на Донбас у липні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram