ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада призначила NewsOne позапланову перевірку

Перевірка стосується структури власності телеканалу.

Нацрада призначила NewsOne позапланову перевірку

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne), щоб перевірити інформацію про структуру власності телеканалу.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

"З відкритих джерел стало відомо, що управління телеканалом було передано Андрієві Портнову. У ЗМІ також оприлюднено інтерв'ю самого Портнова, який підтвердив цей факт", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що, відповідно до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", телерадіоорганізація протягом 30 днів після виникнення підстав для внесення змін у ліцензію повинна подати відповідну заяву в Національну раду.

"Цей час минув, а жодних документів у Національну раду так і не надійшло. Ми хочемо з'ясувати обставини події та діємо відповідно до чинного законодавства", - підсумував член Нацради Сергій Костинський.

Нагадаємо, 29 серпня Нацрада оголосила попередження NewsOne за пропаганду органів держави-агресора. Раніше того ж дня екс-заступник голови Адміністрації Президента Андрій Портнов заявив, що отримав телеканал в управління на три роки.

4 жовтня Верховна Рада запропонувала РНБО ввести санкції проти NewsOne. 5 жовтня колишній власник телеканалу Євген Мураєв повідомив, що NewsOne знову поміняв власника. За його словами, ним став нардеп Тарас Козак з Опоблоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram