ГоловнаСуспільствоПодії

Мешканку Одеської області притягнули до відповідальності за те, що забувала забирати сина зі школи

Жінці дали кілька місяців на виправлення. Дитина в цей період перебуватиме в реабілітаційному центрі.

Мешканку Одеської області притягнули до відповідальності за те, що забувала забирати сина зі школи
Архив
Фото: Информ-UA

Мешканку села Стара Некрасівка Ізмаїльського району Одеської області притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Про це повідомляє "Думская" з посиланням на місцеве відділення поліції.

"Про те, що відбувається в житті дитини, ми дізналися від директора старонекрасівської школи. Він розповів, що матір першокласника приходить за ним у стані алкогольного сп'яніння, а буває - взагалі забуває забрати його зі школи. Тоді вчителі самі відводять хлопчика додому, переживаючи, щоб по дорозі з дитиною нічого не сталося", - розповів начальник сектору превенції ОП Максим Шлапак.

Співробітники поліції і служби у справах дітей виїхали в школу і за адресою проживання сім'ї. Як з'ясувалося, дитина виховується в повній сім'ї, але батько постійно перебуває на заробітках, а 29-річна мати зловживає алкоголем.

Стосовно матері склали адміністративний протокол і, попередивши про можливі наслідки такої поведінки, надали кілька місяців для виправлення ситуації.

"У цей період, поки батьки наводять лад у сім'ї і своїх головах, їхній семирічний син перебуватиме в реабілітаційному центрі", - повідомляє поліція.

Нагадаємо, в Одеській області також можуть притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП батьків однорічної дівчинки, які не помітили, як вона пішла з дому і самостійно прийшла в дитячий садок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram