ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли патруль ОБСЄ під час зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції

Інцидент стався в середу вранці в районі Кам'янки.

Бойовики обстріляли патруль ОБСЄ під час зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції
Архив
Фото: EPA/UPG

Незаконні збройні формування відкрили вогонь у бік патруля спостерігачів ОБСЄ під час проведення зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції.

Про це повідомила українська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі.

"10 жовтня о 09:00 у районі населеного пункту Кам'янка бойовики збройних формувань Російської Федерації відкрили вогонь зі стрілецької зброї у бік позицій Збройних сил України. Під вогонь потрапили представники української сторони СЦКК і СММ ОБСЄ, які проводили моніторинг ситуації безпеки в районі Донецької фільтрувальної станції під час щоденної зміни персоналу", - повідомив у Фейсбуці прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

У СЦКК підкреслюють, що таким чином бойовики знехтували гарантіями безпеки і режиму повної тиші, що надаються сторонами на час проведення такої процедури.

"Причому бойовикам було достовірно відомо, що патруль СММ ОБСЄ виставляється щодня в районі Кам'янки, яка зараз потрапила під їхній вогонь", - наголошено в повідомленні.

Про інцидент СММ ОБСЄ повідомила в оперативному звіті від 10 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, наприкінці жовтня заступник голови СММ ОБСЄ на Донбасі Олександр Хуг залишає свій пост, його змінить британець Марк Етерінгтон.

Місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року - спочатку в Криму, куди в підсумку окупанти перестали пускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram