ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівцях затримано грабіжників валютників за підозрою в розбої на 30 млн грн

Затриманим загрожує до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

У Чернівцях затримано злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на розбійних нападах на валютних "міняйл". В обласній поліції повідомили, що в угруповання входило п'ять чоловік, більшість з яких раніше були судимі за скоєння тяжких злочинів.

Зловмисники спеціалізувалися на вчиненні розбоїв стосовно осіб, які займаються оптовим обміном валют.

"Задокументовано причетність учасників цієї групи до десяти розбоїв на території п'яти регіонів України. Загальна сума завданих ними збитків становить 30 млн грн. Сьогодні, 10 жовтня, в місті Чернівці були затримані під час здійснення чергового нападу на чоловіка, який займався валютними операціями", - написано в ньому.

Відзначається, що задокументована їх причетність до десяти розбоїв на "валютників" на території Вінницької, Житомирської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Так, підозрювані ділилися на групи: проведення візуального спостереження за потенційними жертвами, безпосередніх виконавців вчинення злочинів і водіїв з автомобілями на іноземних номерах, роботу яких координував організатор.

Для скоєння злочину застосовувалися пістолети, молоток, кастети і балончики зі сльозогінним газом.

У середу всі підозрювані були затримані, встигнувши завдати потерпілому тілесні ушкодження і вчинивши опір правоохоронцям. При затриманні було вилучено кастет, молоток, зброя, а також 860 тис. грн і 12 тис. євро, відібрані у потерпілого.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Затриманим загрожує до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram