ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі адвокат вимагав у бізнесмена $25 тис. для хабара судді

Адвоката та його спільницю затримали після отримання цієї суми в одному з ресторанів.

У Дніпрі адвокат вимагав у бізнесмена $25 тис. для хабара судді
Фото: facebook.com/lysenko.andrii

У Дніпрі правоохоронці затримали адвоката, який вимагав у свого клієнта 25 тис. доларів США нібито для того, щоб підкупити суддю.

Про це повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко в Фейсбуці.

За його словами, здійснюється досудове розслідування за фактами вчинення злочинів, передбачених ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів), ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ст. 369-2 (зловживання впливом), ст. 388 (незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано і підлягає конфіскації) і ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу.

"Під час розслідування встановлено, що адвокат, змовившись зі своєю знайомою, вимагали від підприємця 25 тис. доларів США. Ці кошти вони нібито повинні були передати судді районного суду для прийняття рішення про зняття арешту з земельної ділянки", - повідомив Лисенко.

9 жовтня в одному з ресторанів Дніпра адвоката та його знайому затримали слідчі та прокурори після отримання зазначеної суми.

Фото: facebook.com/lysenko.andrii

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в Одесі адвокат запропонував слідчому $3 тис. за закриття справи, але той здав його поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram