ГоловнаСуспільствоЖиття

Комвзводу охорони арсеналу в Ічні двічі штрафували за пияцтво в цьому році

З початку року низку військовослужбовців 6-го арсеналу Міноборони притягували до адміністративної відповідальності за пияцтво.

Комвзводу охорони арсеналу в Ічні двічі штрафували за пияцтво в цьому році
Фото: Игорь Волосянкин

Командира взводу охорони арсеналу Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області з початку року двічі штрафували за пияцтво.

Згідно з відкритими даними Єдиного реєстру судових рішень, у 2018 році кількох військовослужбовців військової частини А-1479 (6-й арсенал Міноборони) було притягнуто до адміністративної відповідальності за пияцтво.

Так, у квітні суд оштрафував на 1190 гривень командира взводу охорони роти охорони батальйону охорони арсеналу Володимира Пастухова за перебування в стані алкогольного сп'яніння в казармі. У червні Пастухова знову оштрафували на 3,7 тис. гривень за пияцтво на службі.

Також у квітні суд оштрафував на 340 гривень слюсаря військової частини, який 6 січня в нетверезому стані за кермом автомобіля ВАЗ злетів у кювет.

У лютому водій частини, який керував автомобілем у нетверезому стані і втік з місця ДТП, був оштрафований на 10 200 гривень.

Також у лютому суд закрив з огляду на закінчення строків давності справу проти військового такелажної роти, який перебував у нетверезому стані на ранковому шикуванні.

У січні суд посадив на гауптвахту на 7 днів солдата зенітно-артилерійського взводу за перебування на службі в нетверезому стані.

18 травня водій інженерно-саперного відділення інженерного взводу був оштрафований на 3,7 тис. гривень за те, що прибув на шикування нетверезим. На таку ж суму 22 червня був оштрафований інженер транспортного відділу.

Крім того, в лютому цього року Служба безпеки встановила відсутність на арсеналі Міноборони автоматизованих систем з оснащеною комплексною системою захисту інформації і вимагала притягнути до відповідальності начальника відділу зберігання боєприпасів.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що начальника складу боєприпасів було звільнено за неналежну контрдиверсійну роботу за місяць до вибухів.

Уночі 9 жовтня в районі міста Ічня вибухнули склади з боєприпасами. У 20-кілометровій зоні навколо складу було закрито повітряне сполучення. Також припинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Мешканців прилеглих населених пунктів евакуювали.

У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад було підірвано в чотирьох різних місцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram