ГоловнаСуспільствоЖиття

Сурков зустрівся з ватажком "ДНР" у Москві і пообіцяв приїхати в Донецьк

Помічник Путіна також пообіцяв підвищення зарплат і "низку рішень гуманітарного характеру".

Сурков зустрівся з ватажком "ДНР" у Москві і пообіцяв приїхати в Донецьк
Фото: nnm.ru

Помічник Володимира Путіна Владислав Сурков зустрівся в середу в Москві з ватажком "ДНР" Денисом Пушиліним.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

Зазначають, що на зустрічі обговорювали питання підготовки до "виборів" ватажка і так званої народної ради "ДНР", а також "соціальні проблеми Донбасу".

"Докладно поговорили з Владиславом Юрійовичем про ситуацію в республіці. Високо оцінено функціонування всіх управлінських структур у перехідний період. Відзначено чітку і професійну роботу Центрвиборчкому ДНР. Отримано гарантії підтримки з боку Росії в усьому, що стосується безпеки та підвищення рівня життя громадян", - розповів Пушилін.

За його словами, "найближчим часом буде ухвалено низку рішень гуманітарного характеру, які дозволять відчутно збільшити заробітну плату для цілої низки груп населення".

"Стримування зростання цін на деякі товари першої необхідності також визнано пріоритетом", - додав Пушилін.

Він також повідомив, що запросив Суркова відвідати Донецьк. За його словами, Сурков запрошення прийняв.

У зустрічі також узяв участь співробітник Управління президента РФ з прикордонного співробітництва Олексій Філатов, який тепер займається "гуманітарною і політичною взаємодією з ДНР і ЛНР". Зокрема відповідає за взаємодію з Донбасом у питаннях "виборчої кампанії".

"До цього він займався відносинами з Південною Осетією, добре справлявся з роботою і тепер пішов на підвищення", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Пушилін очолив "ДНР" після смерті Олександра Захарченка, який загинув під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька 31 серпня. До цього обов'язки ватажка "ДНР" тимчасово виконував Дмитро Трапезников, а з 7 вересня - Денис Пушилін. Оточення Захарченко втекло в Росію.

У вересні СБУ оприлюднила аудіоперехоплення розмови про зміну влади в Донецьку, під час якої Трапезников і Пушилін домовляються, як позбутися людей Захарченка. Справжність розмови підтвердив терорист Олександр Ходаковський.

Докладно про нового ватажка бойовиків читайте в матеріалі LB.ua "Черговий пройдисвіт з ОРДЛО".

Після смерті Захарченка і призначення Пушиліна російська окупаційна влада призначила на 11 листопада "вибори" ватажків "ДНР" і "ЛНР", а також так званих "народних рад". Українське МЗС вважає рішення РФ про "вибори" на окупованих територіях достатньою підставою для нових санкцій. Також проти висловилися представники Євросоюзу і представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram