ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОЗ опублікувало звіт про порушення в Одеському медуніверситеті

Колишній ректор закупив обладнання для своєї кафедри і спрямував його у медичний центр для надання платних послуг.

МОЗ опублікувало звіт про порушення в Одеському медуніверситеті
Фото: www.odcrisis.org

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало подробиці перевірки, проведеної в Одеському національному медичному університеті цього літа. Перевірка виявила низку серйозних порушень, скоєних екс-ректором ОНМУ Валерієм Запорожаном, повідомляє прес-служба міністерства.

Перевірка виявила, що ректор витратив більшість закупівельного бюджету університету на потреби своєї кафедри. На 220 млн гривень університет закупив обладнання для кафедри акушерства і гінекології, однак більша частина цього обладнання не використовувалась в освітньому процесі: техніку розмістили в гінекологічному відділенні багатопрофільного медичного центру і використовували для надання платних медичних послуг.

Крім того, університет викрили у нецільовому використанні 816 тис. гривень, розміщенні інноваційно-технологічного кластера без договору оренди, неузгоджені з МОЗ призначень на посади та інші порушення.

Під час перевірки комісія також встановила, що результати іспитів "Крок" в ОНМУ виявилися найнижчими серед усіх медичних вишів України, причому ці показники однаково низькі на всіх курсах.

Ознайомитися з іншими порушеннями, які були виявила перевірка, можна в акті.

Нагадаємо, з 23 квітня Валерій Запорожан відсторонений від виконання службових обов'язків ректора Одеського національного медичного університету. Він намагається повернутися на посаду через суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram