ГоловнаСуспільствоПодії

Військова прокуратура почала розслідувати вибухи на складі боєприпасів в Ічні

Досудове розслідування доручено слідчому відділу управління СБУ.

Військова прокуратура Центрального регіону відкрила кримінальне провадження через вибухи на території військового арсеналу Міністерства оборони в Ічні Чернігівської області.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 425 КК ("недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану", карається позбавленням волі на термін від п'яти до семи років).

На місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Центрального регіону.

Досудове розслідування доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки області. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Чернігівського гарнізону.

Нагадаємо, вночі в районі населеного пункту Ічня стався вибух боєприпасів на технічній території. Інформація про надзвичайну подію надійшла близько 03:30 від начальника 6-го арсеналу (військова частина А-1479).

У 20-кілометровій зоні навколо складу з 04:22 закрито повітряне сполучення. Також проводиться евакуація людей. За інформацією місцевої служби ДСНС, із зони ураження на 06:30 евакуювали понад 10 тис. осіб.

"Задіяно 23 автобуси для евакуації людей з Парафіївки, села Івангород і Іржавець. З 3- і 5-кілометрової зони ураження всі люди евакуйовані. Зі станції Гребінка Полтавської області направлено пожежний поїзд", - повідомив співробітник прес-служби управління ДСНС області Євген Дубина.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на 07:00 інтенсивність вибухів становить 2-3 на секунду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram