ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" здаватиме вагони в оренду через ProZorro

На аукціони виставлятиметься 5% власного порожнього парку вагонів.

"Укрзалізниця" здаватиме вагони в оренду через ProZorro

"Укрзалізниця" здаватиме в оренду вантажні вагони через систему публічних закупівель ProZorro.Продажі.

Про це повідомив голова УЗ Євген Кравцов у Фейсбуці.

"Корупція під час розподілу парку вагонів - ця проблема існувала всі роки незалежності України - її обговорювали, але далі констатації ніхто не доходив. Рік тому Українська залізниця продавала свої послуги з вантажних перевезень у 5-7 разів дешевше. Компанія недоодержувала мільйони, різниця між фіксованою ціною і ринковою вартістю йшла в руки посередників і провокувала корупцію. У рамках дерегуляції, в лютому, ми зробили перший крок, щоб скоротити розрив між ціною, і направили зароблені гроші на оновлення рухомого складу. Сьогодні - другий реальний і історичний етап - підписуємо договір з ProZorro.Продажі", - написав Кравцов.

За його словами, здавати вагони через електронний майданчик УЗ почне вже з листопада.

"Таким чином ми забезпечуємо транспарентний і реально діючий механізм отримання ринкової вартості за використання вагонів нашими клієнтами. Чітка позиція в ціні ліквідує можливість для корупційних маніпуляцій", - додав голова УЗ.

Він також уточнив, що пілотний проект триватиме близько року. На аукціони виставлятиметься 5% власного порожнього парку вагонів УЗ.

Нагадаємо, в липні "Укрзалізниця" провела два великі тендери на закупівлю 54 вагонів і шести дизель-поїздів загальною вартістю близько 2,6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram