ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала 5 чоловіків, які влаштували стрілянину в Одесі (оновлено)

Двох знайшли в Білгород-Дністровському, ще трьох - у Херсоні.

Поліція затримала 5 чоловіків, які влаштували стрілянину в Одесі (оновлено)
Фото: od.npu.gov.ua

Поліція затримала зловмисників, які у суботу ввечері стріляли в автомобіль активіста "Автомайдану" в Одесі. Про це в неділю, 7 жовтня, повідомили у прес-службі поліції Одеської області.

"Протягом декількох годин двоє зловмисників були затримані в м. Білгород-Дністровський. Їх доставили в Київський відділ поліції Одеси", - йдеться у повідомленні.

"Попередньо встановлено, що збройний конфлікт пов'язаний з одним із лотомаркетів, розташованих на території міста", - повідомили у поліції.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань занесено дані за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Слідство триває. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання інших осіб, причетних до скоєння вказаного правопорушення", - додали у поліції.

Також повідомляється, що потерпілого в результаті стрілянини госпіталізовано у лікарню з діагнозом - вогнепальне непроникаюче поранення поперекової області та стегна.

Оновлення 16.40. Одеська поліція затримала ще трьох учасників стрілянини, що сталася у суботу ввечері в Київському районі міста.

"Одеські поліцейські затримали ще трьох учасників події зі стріляниною. Їх знайшли на території Херсона", - повідомила поліція Одеської області станом на 15:00 неділі.

Зазначається, що у чоловіків виявлено та вилучено пістолет, який буде скеровано на експертизу. Слідство триває.

Нагадаємо, увечері 6 жовтня близько 23:00 на світлофорі біля автозаправки на Люстдорфській дорозі в Одесі до автомобіля, в якому перебував потерпілий, під'їхала інша машина. З неї вийшли люди, кілька разів вистрілили в бік транспортного засобу і втекли з місця події.

Як повідомив глава громадської організації "Автомайдан Одеса" Євген Резвушкін, замах було скоєно на члена організації на ім'я Андрій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram