ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі з початку доби поранено двох військових

Бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню.

На Донбасі з початку доби поранено двох військових
Фото: Макс Левин

У зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі протягом поточної доби, від 7 до 18 години, російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. Зокрема тричі з озброєння, забороненого мінськими угодами.

У ході бойових дій двоє військовослужбовців Об'єднаних сил дістали поранення, інформує прес-центр штабу ООС.

Повідомляється, що вдень ворог відкривав прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил у районі населених пунктів Новотошківське, Шуми, Невельське, Мар'їнка, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне та Лебединське.

"Опорні пункти наших військ поблизу Шумів, Гнутового та Лебединського були обстріляні з мінометів 82-го калібру. Крім того, по позиціях біля Лебединського ворог вів вогонь зі ствольної артилерії калібру 122 мм. У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення про здійснення вогневого впливу на противника, змушуючи його припинити обстріл", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, за минулу добу, 5 жовтня, у районі проведення Операції об'єднаних сил окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Двоє українських військових дістали поранення.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram