ГоловнаСуспільствоПодії

Збільшилося число госпіталізованих через отруєння в дитсадку Хмельницької області

Поліція почала розслідування за ст. 325 ККУ.

Збільшилося число госпіталізованих через отруєння в дитсадку Хмельницької області
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

Через спалах кишкових інфекцій в дитячому садку в Нетішині Хмельницької області госпіталізували 26 дітей. Про це повідомили в прес-службі ГУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Раніше повідомлялося про отруєння 20 дітей.

"Станом на 11:00 6 жовтня госпіталізовано 31 особу, в тому числі 26 дітей віком 3-6 років, і 4 працівників закладу (три вихователі і один помічник вихователя), а також 19-річного чоловіка, який контактував з працівниками дошкільного закладу", - йдеться в повідомленні.

Всі діти є вихованцями дитячого навчального закладу (ясла-садок комбінованого типу) №6 "Райдуга" в Нетішині.

"Під час проведення епідеміологічного розслідування 5 жовтня лабораторія досліджувала на наявність антигену ротавірусу пробу питної водопровідної води з харчоблоку і 8 проб стільця від хворих дітей (антиген ротавірусу  невиявлено)", - розповіли у відомстві.

Результати інших досліджень отримають 8-9 жовтня.

Тим часом поліція Хмельницької області інформує про відкриття кримінального провадження за ч 1. статті 325 Кримінального кодексу України ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням").

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зараз слідчі призначили низку експертиз з метою встановлення причин отруєння.

Нагадаємо, станом на 5 жовтня в інфекційне відділення госпіталізовано 20 дітей і одного вихователя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram