ГоловнаСуспільствоВійна

Двох військових поранено через обстріли бойовиків на Донбасі

Окупанти вели вогонь переважно в темний час доби.

Двох військових поранено через обстріли бойовиків на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 5 жовтня, в районі проведення Операції об'єднаних сил окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі, сім разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Про це повідомили в штабі ООС.

"За минулу добу ворог здійснював обстріли наших позицій в районі населених пунктів Кримське, Вільне, Комишуваха, Троїцьке, Луганське, Шуми, Мар'їнка, Новотроїцьке, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине", - йдеться в повідомленні.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Позиції Об'єднаних сил в районі населеного пункту Троїцьке противник обстріляв з мінометів 120-го і 82-го калібру, а по опорних пунктах біля Луганського застосовував міномети калібру 120 мм і двічі - калібру 82 мм. Також з мінометів 82-го калібру ворог вів прицільний вогонь по позиціях наших військ поблизу Павлополя і Гнутового.

По захисниках Кримського, Луганського та Павлополя окупанти також застосовували озброєння бойових машин піхоти, а по захисниках Камишевахи - протитанковий ракетний комплекс.

Під час бойових дій двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

За даними розвідки, двох бойовиків російсько-окупаційних військ за минулу добу знищено і сім поранено.

Нагадаємо, вчора ввечері повідомляли, що на Донбасі під час обстрілів бойовиків поранено одного українського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram