ГоловнаСуспільствоЖиття

З наступного тижня патрульні почнуть використовувати американські радари TruCam

Засоби контролю швидкості встановлять на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення.

З наступного тижня патрульні почнуть використовувати американські радари TruCam
Радар TruCam
Фото: mvs.gov.ua

В Україні з 8 жовтня в місцях концентрації ДТП і на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam виробництва США.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Зазначають, що патрульна поліція використовуватиме TruCam виключно на ділянках автодоріг з дорожніми знаками, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень.

"На місцях фіксації порушень швидкісного режиму також обов'язково будуть службові автомобілі з увімкненими маячками синього кольору", - наголошено в повідомленні.

Інформацію про ділянки доріг, де зареєстровано найбільшу кількість ДТП у зв'язку з перевищенням швидкості руху, і місця використання приладів TruCam також буде оприлюднено на офіційних сайтах Нацполіції і патрульної поліції, а також на офіційних сторінках у Facebook.

Протягом першого тижня патрульні будуть використовувати TruCam у пілотному режимі - щоб водії звикли до нововведення.

"З метою запобігання зловживанням і корупційним ризикам портативний пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи і будь-які коригування даних. Також служба моніторингу Департаменту патрульної поліції контролюватиме кількість адміністративних матеріалів і кількість збережених відео", - підкреслили в МВС.

Радари TruCam отримали відповідний експертний висновок Держслужби зв'язку та захисту інформації України, чинний до 2021 року. Вони мають лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працюють до 15 годин без підзарядки. TruCam мають карту пам'яті на 16 тис. відеороликів або 40 тис. фото і здатні робити до трьох фото за секунду. Радари мають два режими - автоматичний і ручний - і обладнані GPS-датчиком.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні набуло чинності нове обмеження швидкості руху транспорту в населених пунктах - 50 км/год. Раніше ПДР передбачали максимальну швидкість у населених пунктах 60 км/год. На окремих ділянках доріг у разі узгодження з Нацполіцією дозволену швидкість можна збільшити. Так зроблено, наприклад, на деяких магістралях у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram