ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, двох поранено

Бойовики 34 рази порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, двох поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 34 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі, в тому числі вісім разів застосувавши заборонене озброєння. Протягом бойових дій один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Оріхове, Катеринівка, Новозванівка, Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Новотроїцьке, Богданівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

Терористи вели прицільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"По позиціях ЗСУ в районі Оріхового окупанти здійснили два обстріли з мінометів калібру 120 і 82 мм. Захисники Кримського двічі зазнавали вогневого удару з мінометів 82 калібру. Також мінометні обстріли окупанти здійснили по опорних пунктах Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, Луганського, Старогнатівки і Лебединського. По оборонцях Луганського та Гнутового, крім того, вівся вогонь з озброєння бойових машин піхоти", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

За даними розвідки, за минулу добу трьох бойовиків знищено і трьох поранено.

Крім того, вночі бойовики напали на один з опорних пунктів ЗСУ в районі Кримського - із застосуванням мінометів 120 калібру. А по захисниках Водяного вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Від початку доби позиції Об'єднаних сил двічі обстріляли, в тому числі із застосуванням забороненого озброєння.

Нагадаємо, напередодні ОБСЄ закликала негайно почати гуманітарне розмінування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram