ГоловнаСуспільствоПодії

Дві школярки зістрибнули з даху багатоповерхівки в Маріуполі

У кишенях дівчаток знайшли записки з текстом: "Поховайте нас разом".

Дві школярки зістрибнули з даху багатоповерхівки в Маріуполі
Фото: dn.npu.gov.ua

У Маріуполі дві дівчинки зістрибнули з даху 12-поверхового будинку, залишивши передсмертну записку.

Про це повідомляють на сайті поліції Донецької області.

Загиблі - учениці 9 і 11 класів 2002 і 2004 років народження.

"Трагедія сталася о 9:30 у Лівобережному районі. Свідком загибелі дітей стала місцева жителька, яка повідомила поліцію", - повідомили в поліції.

На місці працюють слідчо-оперативна група і керівництво поліції області.

Фото: dn.npu.gov.ua

"Причини, які штовхнули їх на цей крок, і повні обставини смерті встановлюють", - сказано в повідомленні.

Фото: dn.npu.gov.ua

Місцевий сайт 0629.ua повідомив з посиланням на джерело в поліції, що в кишенях дівчаток були знайдені записки з текстом: "Поховайте нас разом". У поліції підтвердили цю інформацію, але подробиць поки що не повідомляють.

Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив про три самогубства, які відбулися в трьох областях України вчора, 1 жовтня. Чи є взаємозв'язок між цими подіями, поки що невідомо.

Пізніше Аброськін повідомив, що в передсмертній записці однієї із загиблих у Маріуполі дівчаток були слова: "я втомилася... і не доживу до 20 років".

Як з'ясувалося, вранці мама старшої дівчинки проводжала дочку в школу. Однак на місці трагедії ні зошитів, ні підручників не було. Як діти опинилися в багатоповерхівці на Морському бульварі - в будинку, де у них немає ні родичів, ні знайомих - теж невідомо.

Під'їзд будинку замикається. Проте дівчатка змогли піднятися на останній поверх і пробратися на горище. Горище замикається на замок, але там є дірка, в яку, ймовірно, дівчатка і пролізли.

Нагадаємо, в липні у Дніпрі 13-річна дівчинка через сварку з другом вистрибнула з вікна 8-го поверху. У березні в Києві дівчинка-підліток вчинила самогубство, зістрибнувши з недобудови. На місці знайшли передсмертну записку.

У лютому цього року Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за доведення до самогубства.

2 жовтня 2018 року парламент також підтримав закон про штрафи за моральне або фізичне насильство в школах. Так, за цькування дітей відповідатимуть батьки або вчителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram