ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області поліція затримала серійного грабіжника

Чоловік грабував невеликі магазини, щоб купити дозу наркотику.

Поліція Донецької області затримала чоловіка, який скоїв декілька розбійних нападів на магазини. Сьогодні вранці злочинця вдалося затримати, повідомляє прес-служба ГУНП Донецької області.

Сьогодні вранці зловмисник скоїв черговий збройний напад, увірвавшись у масці з пістолетом у міні-маркет. Погрожуючи зброєю, нападник поклав на підлогу продавця, охоронця і відвідувача, заволодів касою і намагався втекти на таксі. Але на нього вже чекали поліцейські. Під час штурму автомобіля за участю спецназу КОРДу підозрюваний у розбійному нападі і спільники були роззброєні і затримані.

Фото: npu.gov.ua

Поліцейські тримали під контролем усі дії зловмисника ще до злочину. Організатором нальоту був раніше судимий за розбій і крадіжки наркозалежний маріуполець, якому терміново були потрібні гроші на дозу метадону. Було встановлено, що саме він уже два тижні тероризує Маріуполь, здійснюючи напади на магазини й аптеки.

Напередодні слідчі отримали інформацію про підготовку чергового розбійного нападу, однак не знали, який саме об'єкт стане метою злочинців. Тому "вели" підозрюваного, не випускаючи з поля зору.

Близько сьомої години ранку він напав зі зброєю на цілодобовий магазин. Тримаючи на мушці жінку-продавця і охоронця, нападник забрав 4,5 тисячі гривень з каси. На виході з магазину утікач зіткнувся з випадковим покупцем і під дулом пістолета змусив його лягти на землю.

Поряд на розбійника вже чекало таксі, але через 10 метрів автомобіль злочинців під час руху заблокувала група захоплення. Бійці спецпідрозділу КОРД застосували для зупинки транспорту світлошумову гранату.

Підозрюваного, а також двох спільників затримали. У нападника вилучили маску, викрадені гроші і зброю. Встановлено, що пістолет є пневматичним, хоча ззовні зроблений під бойовий.

Нападника перевіряють на причетність до п'яти аналогічних злочинів, скоєних на території Маріуполя. Його затримано.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Києві під час спроби затримати грабіжників було поранено поліцейського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram