ГоловнаСуспільствоЖиття

Хлор для дезінфекції питної води в Макіївку постачали з РФ, - МінТОТ

У лікарні з отруєнням перебувають 117 осіб.

Хлор для дезінфекції питної води в Макіївку постачали з РФ, - МінТОТ
Фото: mir-prekrasen.net

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомили, що хлор на фільтрувальні станції в Макіївці, де питною водою масово отруїлися люди, постачали з Російської Федерації. Про це повідомили у прес-службі відомства.

"Хлор для багатьох фільтрувальних станцій КП "Вода Донбасу", як гуманітарна допомога, надається міжнародними місіями, зокрема, Міжнародним Комітетом Червоного Хреста і швейцарським агентством розвитку і співробітництва. Зазначені місії не здійснювали доставку хлору на Макіївську фільтрувальну станцію. За наявною інформацією, хлор для очищення води на цій станції постачався з території Російської Федерації", - розповіли у відомстві.

Також наголошується, що МінТОТ надіслало звернення до СММ ОБСЄ з проханням відправити представників місії на місце спалаху захворювання для з'ясування причин отруєння.

Нагадаємо, в окупованій Макіївці Донецької області жителі масово отруїлися питною водою 27 вересня. 117 людей опинилися в лікарні, серед них понад 10 дітей. Стан пацієнтів - середньої тяжкості. За інформацією представника уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павла Лисянського, причиною отруєння стала дезінфекція води марганцем, оскільки хлор у КП "Вода Донбасу", контрольованого бойовиками "ДНР", закінчився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram