ГоловнаСуспільствоЖиття

За добу в Києві виявили тільки 23 автомобілі, які порушили правила паркування

Нові правила паркування, які повернули на дороги евакуатори, набули чинності 27 вересня.

У перший день дії нових правил паркування в Києві виявили тільки 23 автомобілі, припарковані не за правилами. Про це повідомляє Центр організації дорожнього руху КМДА.

Евакуацією займалися співробітники комунальних підприємств «Центр організації дорожнього руху» і «Київтранспарксервіс» спільно з поліцією.

Автомобілі порушників були переміщені на штрафмайданчик держпідприємства МВС «Інформ-Ресурси» за адресою вул.Хоткевича, 20-Б.

Власникам авто з питань повернення машин і оплати штрафів радять звертатися до патрульної поліції або за телефоном 102.

Нагадаємо, порушення правил паркування, в тому числі несплата вартості послуг за користування майданчиком для платного паркування, тягне за собою накладення штрафу в 20-кратному розмірі від вартості однієї години послуги. Паркування в місцях, призначених для безкоштовного паркування, особами, які не мають відповідних пільг, тягне за собою накладення штрафу в 30-кратному розмірі від вартості

Постанова про адміністративне стягнення може виноситися без присутності порушника. Копію постанови чи повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за зафіксовані порушення будуть залишати на лобовому склі автомобіля.

Закон про паркування Рада прийняла в грудні минулого року. У березні цього року президент Петро Порошенко його підписав. Детальніше про нього читайте в матеріалі LB.ua "Паркувальний законопроект: авто злісних порушників будуть евакуйовувати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram