ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили оновлений Сирецький парк з дитячими майданчиками і тренажерами

Заплановано також відновити танцювальний майданчик і облаштувати галявину для медитацій.

Мер Києва Віталій Кличко відкрив оновлений Сирецький парк у Шевченківському районі столиці.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

Площа Сирецького парку - 22 гектари. Капітальний ремонт поки що зробили на 4,5 гектара: вимостили доріжки плиткою, встановили альтанки, сучасне освітлення, нові лавки, урни для сміття, облаштували газон і систему поливу. Також у парку працює пункт охорони і розпочато роботи з монтажу системи відеоспостереження. Ще обіцяють налаштувати доступ до інтернету.

Зазначають, що в парку обладнано дитячі майданчики, в тому числі для дітей з інвалідністю.

Для активного відпочинку дорослих є спортивний майданчик з тренажерами, а також поля для гри у волейбол і баскетбол, тенісні столи й окремі шахові зони. Заплановано також відновити танцювальний майданчик і облаштувати галявину для медитацій.

Вартість капітального ремонту парку склала 31 млн гривень.

Також мер Києва вручив сертифікат на набір паркових шахів дитячому шаховому клубу "Товариш", в якому сьогодні займаються 270 учнів, серед яких - одна чемпіонка Європи і два чемпіони України.

Кличко також пообіцяв, що незабаром жителі мікрорайону "Троєщина" також матимуть свою сучасну зелену зону відпочинку - вздовж проспекту Шухевича.

Нагадаємо, днями в Сирецькому парку невідомі вкрали недавно висаджені туї.

Нагадаємо, цього року в Києві після капремонту відкрили першу чергу оновленого парку "Володимирська гірка". Потім - відкрили парк "Відрадний" в Солом'янському районі, першу чергу парку "Перемога" в Дніпровському районі, сквер на Подолі біля кінотеатру "Жовтень" і другу чергу парку "Наталка" на Оболоні. Також відкрили першу чергу парку "Муромець" і скульптуру Іллі Муромця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram