ГоловнаСуспільствоЖиття

"Торнадівцям" у київському СІЗО повідомили про нову підозру

До розслідування бунту додалася підозра в підготовці втечі.

"Торнадівцям" у київському СІЗО повідомили про нову підозру
Фото: Александр Рудоманов

Військова прокуратура повідомила про підозру вісьмом колишнім співробітникам спецроти міліції "Торнадо" в підготовці втечі з в'язниці. Про це повідомляє прес-служба відомства.

24 вересня чотирьом "торнадівцям" повідомили про підозру в підготовці втечі (ст. 14, ст. 393 КК України). Ще четверо екс-бійців проходять у справі як співучасники.

Усі підозрювані залишаються під вартою на підставі обвинувального вироку в іншому кримінальному провадженні.

Крім того, триває розслідування відносно трьох співробітників Лук'янівського СІЗО. Їм повідомили про підозру за фактами пособництва. Двоє підозрюваних співробітників СІЗО перебувають під вартою, а третього підозрюваного оголошено в розшук.

Нагадаємо, в серпні військова прокуратура повідомила про підозру екс-командира роти "Торнадо" та трьох бійців у скоєнні масових заворушень у Лук'янівському СІЗО, чиненні опору співробітникам правоохоронних органів, зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що колишні бійці спецроти МВС "Торнадо" мали магнітні картки для безперешкодного виходу на вулицю, за межі Лук'янівського слідчого ізолятора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram