ГоловнаСуспільствоПодії

Патрульні в Рівному запобігли вибуху гранати, приїхавши на виклик про крадіжку

Затримано чоловіка, який погрожував вибухівкою.

У Рівному патрульні поліцейські запобігли вибуху гранати РГД-5 і затримали чоловіка, який намагався скоїти вибух. Відео затримання опублікував у Фейсбуці Євген Жуков.

Інцидент стався вночі 27 вересня.

"Патрульні УПП міста Рівне, відпрацьовуючи виклик "Крадіжка" в районі, виявили чоловіка, який дивно поводився. Коли побачив хлопців - почав утікати і був заблокований. Тоді дістав гранату і висмикнув кільце, погрожуючи патрульним, що підірве її! Рішення було прийнято моментально - відволікти і роззброїти чоловіка без застосування вогнепальної зброї", - написав Жуков.

"Патрульний Валентин Кучерук, ризикуючи власним життям, збив з ніг чоловіка і зафіксував гранату в руці. У цей час патрульний Микола Харчук забрав гранату в чоловіка, викликав саперів і слідчих. Обидва патрульні - учасники бойових дій, які служили в 30-й і 51-й механізованих бригадах", - сказано в повідомленні.

В офіційному зведенні поліції інформації про випадок наразі немає. Співробітник прес-служби Рівненської поліції Оксана Юрченко додала в коментарі до відео, що чоловіка затримано, відкрито кримінальне провадження за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, раніше цього тижня в окупованій Макіївці під час вибуху в магазині постраждали п'ятеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram