ГоловнаСуспільствоЖиття

Школи і дитсадки в Херсонській області відновили роботу після викидів в Армянську

Зі Скадовська повернулися у свої населені пункти 407 дітей.

Школи і дитсадки в Херсонській області відновили роботу після викидів в Армянську
Фото: Макс Требухов

У Каланчацькому та Чаплинському районах Херсонської області відновлено роботу дитячих садків і шкіл. Про це повідомив директор департаменту освіти Херсонської ОДА Євген Криницький, пише "Укрінформ".

Навчальні заклади відновили роботу в звичайному режимі.

"Навчальний процес у школах не припинявся, незважаючи на те, що офіційно було оголошено про його призупинення. Для учнів, яких вивезли в приморське місто-курорт Скадовськ на оздоровлення, було організовано навчальний процес на базі шкіл Скадовська. А ті діти, які не захотіли залишати свої населені пункти і їхати на оздоровлення в Скадовськ (або цього не захотіли їхні батьки), хоча і не ходили до школи, але продовжували навчання дистанційно", - сказав Криницький.

Як повідомив керівник Департаменту оcвіти, нaуки і молоді, зі Скадовська після оздоровлення повернулися в зазначені населені пункти Каланчацького та Чаплинського районів загалом 407 дітей - школярів і дошкільнят.

Криницький зазначив, що призупинення навчального процесу в школах і дитсадках населених пунктів, які постраждали від викидів кримського заводу "Титан", не призведе до перенесення там канікул або зменшення їх часу.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Криму в місті Армянськ сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом було встановлено, що забруднення сталося через завод "Кримський титан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram