ГоловнаСуспільствоПодії

28 дітей госпіталізували в Запоріжжі через розпилення газового балона

Стан школярів ближчий до задовільного.

28 дітей госпіталізували в Запоріжжі через розпилення газового балона
Фото: ck.dsns.gov.ua

28 дітей госпіталізували в Запоріжжі в результаті розпилення подразнювальної речовини з газового балона в школі №51.

Бригади швидкої допомоги доставили дітей в Запорізьку міську багатопрофільну дитячу лікарню №5, повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

За інформацією адміністрації лікарні, дітей госпіталізували з підозрою на інгаляційне отруєння, їх стан ближчий до задовільного. З дітьми працюють психологи лікарні.

За даними Міністерства охорони здоров'я, діти наразі залишаються в лікарні: у відділеннях невідкладної (екстреної) медичної допомоги (9 дітей), неврологічному відділенні (8 дітей), кардіоревматологічному (10 дітей), анестезіології та інтенсивної терапії і хронічного діалізу (1 дитина).

Нагадаємо, раніше Міносвіти рекомендувало школам посилити охорону і заходи безпеки через випадки отруєння школярів газоподібними речовинами, розпорошеними на масових заходах.

Так, 8 травня, в результаті отруєння невідомою речовиною госпіталізували 54 дитини в школі в Черкасах. Розслідування не виявило ніяких отруйних речовин.

21 травня в приміщенні школи в Заводському районі Миколаєва розпорошили невідомий аерозоль з різким запахом. З будівлі евакуювали близько 400 учнів. До лікарні доставили 39 дітей, які скаржилися на подразнення очей і верхніх дихальних шляхів.

22 травня через розпилення газового балончика евакуювали школу в Харкові, постраждали 37 учнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram